Hakkımızda

monolive zeytinyağları1969 yılında Burdur ili, Çavdır ilçesi ( o yıllarda ilçemiz Gölhisar idi) Söğüt kasabasında doğdum. Annem Gülnaz Erkara ve babam Mustafa Erkara kendi köylerinde öğretmenlik yapan, Öğretmen Okulu mezunu idealist ve becerikli 2 köy öğretmeni idi. 2 kız kardeşimle beraber çocukluk yıllarımız köyümüzde geçti. İlkokulu Söğüt İlkokulu’nda okudum.

Ortaokul için girdiğim parasız yatılı sınavında Burdur Lisesi Pansiyonunu kazanarak Burdur merkeze geldim. Liseyi Burdur Cumhuriyet Lisesi’nde tamamladım. 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandım. 1992 yılında mezun oldum. İlk görev yerim Isparta Davraz Sağlık Ocağı oldu. 

1994-1995 yıllarında askerlik hizmetimi tamamladım. 1996’da Burdur’a tayin oldum. Bu süreçte mesleğim haricinde 4 yıl süreyle, babamla beraber bir pide ve kebap salonu işlettim. 10 yıl kendi memleketimde çalıştıktan sonra 2006 yılında İstanbul’a tayin oldum. 1 yıl Büyükçekmece sağlık ocağında çalıştım ve devlet görevinde istifa ettim. 3 yıl Bahçelievler Yaşam Hastanesi başhekim yardımcılığı yaptım. Ardından 2 yıl işyeri hekimliği yaptım.

2017 yılında tüm doktorluk görevlerimi bırakarak eşim estetik cerrah Op. Dr. Defne Erkara’nın kliniğini yönetmeye başladım. Kliniğin tüm yönetim, ön muhasebe, halkla ilişkiler ve tanıtım, web sitesi ve sosyal medya yönetimini halen yürütüyorum. 2 kızımız var.

2019 başında Antalya, Aksu, Karaöz’de bir zeytin bahçesi aldım. Sanırım çocukluğum köyde geçtiği için hep bir bahçe özlemi ile ömrümü geçirmiş ve hayat mücadelesi içinde buna sahip olma fırsatım olmamıştı. Bahçeyi alana kadar zeytin ve zeytinyağı konusunda detaylı bilgim yoktu. Bu süreçte fiziki ve online olarak pek çok eğitime katılarak konu ile ilgili bilgilerimi arttırdım. Bazı terimlere de aşina oldum:

  • doğal beslenme
  • sürdürebilir tarım
  • iyi tarım uygulamaları

Zeytinyağı konusunda Dünyada ve Türkiye’de yeni bir akım var. Yüksek polifenollü zeytinyağı üretmek. Polifenol konusunu ayrı biz yazıda anlattım. Gastronomi biliminin ve pratiğinin de yükselmesi ile gurme tadları arayan damaklar için zeytinyağını başkaca hiçbir işleme sokmadan, daha da önemlisi en lezzetli ve aromalı zamanında sıkarak elde etmeyi amaçlıyorlar. Ayrıca bu zeytinyağında başta polifenoller olmak üzere pek çok yararlı madde olması nedeniyle gerek sağlığı korumak gerekse bazı hastalıklara şifa amacıyla kullanılması hedefleniyor. Ben de bu üretim modelini kendime örnek olarak seçtim. Yani özetle gurme ve sağlık amaçlı zeytinyağı üretmeyi amaçlıyoruz.